
قانون پارکینسون چگونه بازدهی ما را افزایش میدهد؟
مضمون قانون پارکینسون این است:
“هر کار به اندازه زمانی که برای آن تخصیص داده شده طول میکشد!”
به عنوان مثال برای مطالعه یک درس ادبیات حدودا ۲ ساعت در نظر گرفتهاید. ناگهان متوجه میشوید که امشب به یک مهمانی دعوت شدهاید. تمام تلاش خودتان را میکنید که با تمرکز کامل این درس را در یک ساعت مطالعه کنید تا به مهمانی امشب برسید. همانطور که متوجه شدید تنها چیزی که تغییر کرد زمان تخصیص داده شده به آن کار بود نه چیز دیگری!
ولی اگر برای این کار به جای دو ساعت، سه ساعت زمان در نظر بگیرید، ذهن شما طوری برنامهریزی میکند که این کار در سه ساعت تمام شود!
بارها تجربه کردهاید که وقتی تحت فشار هستید، با سرعت و دقت بالا! درسها را مطالعه و نتایج درخشانی کسب میکنید. پس طبق قانون پارکینسون زمان انجام کارها را کمترین حالت ممکن در نظر بگیرید؛ حتی کمتر از زمانی که به ذهنتان میرسد.
برای نوشتن چک لیست روزانه خود تا جای ممکن زمان انجام کارها را کوتاه درنظر بگیرید و هر بار سعی کنید آن را در زمان کوتاهتری نسبت به گذشته انجام دهید. همهی ما انسانها از تواناییهای ذهنیمان حداکثر استفاده را نمیکنیم و همین موضوع سبب میشود در طی یک روز کارهای کمتری نسبت به توانایی واقعیمان انجام دهیم.
از همین امروز برای خودتان چالشهای جدیدی تعریف کنید و سعی کنید کارهای گذشته را در مدت زمان کمتری انجام دهید؛ مثلا تستهای ریاضی را سریعتر پاسخ دهید یا سرعت مرور زیست خود را افزایش دهید.
اگر به سبک مطالعه رتبههای برتر کنکور نیز توجه کنید متوجه میشوید که در طی یک روز حجم عظیمی از مطالب را مطالعه میکنند و بازدهی بسیار بالاتری نسبت به سایر رقیبانشان دارند.